Programma 4 mei herdenking Internationaal Homomonument

Verzamelen om 19:15

Start programma om 19.30

De 4 mei herdenking bij het Internationaal Homomonument Den Haag staat dit jaar in het teken van “Verbinden van verscheidenheid in internationaal perspectief”. Van daaruit staan we onder meer stil bij de oorlog in Oekraïne. Rémy Bonny van Forbidden Colors Brussel zal ingaan op de situatie van LHBTIQ+ in relatie tot het conflict in Oekraïne.

Romke Verf van Roze in Blauw Haaglanden spreekt vervolgens over hoe hij deze herdenking als politieman beleeft. Hij zal aandacht besteden aan de rol van de politie in de samenleving, ook tegen het licht van de Tweede Wereldoorlog.

Wethouder Arjen Kapteijns zal namens de gemeente Den Haag aandacht schenken aan de situatie van de LHBTIQ+ gemeenschap ten tijde van de Tweede Wereldoorlog en vandaag de dag in onze stad.

Na de twee minuten stilte en het Wilhelmus zullen er bloemen worden gelegd door verschillende autoriteiten en organisaties uit onze gemeenschap.

Iedereen is van harte uitgenodigd aanwezig te zijn en stil te staan bij hen die vielen voor onze vrijheid en de strijd om acceptatie en erkenning van LHBTIQ+ overal ter wereld, op elke plaats in de geschiedenis.

De herdenking komt tot stand met subsidie van de gemeente Den Haag.

Plaats: Laan van Reagan en Gorbatsjov, nabij de Koekamp en Centraal Station Den Haag

Tijd vanaf 19.30 (graag 19.15 aanwezig zijn)

Einde herdenking: rond 20.30.

De herdenking is live te volgen via ons YouTube kanaal: https://youtu.be/_fqjPSKFhIc

Na de herdenking is iedereen uitgenodigd om bij COC Haaglanden aan het Scheveningseveer nr 7 na te praten en iets te komen drinken.

 

4 mei 2021: Trompettist Patrice Boileau bij het Internationaal Homomonument