4 mei dodenherdenking bij Internationaal Homomonument

29 maart 2022 — Na twee vorige online herdenkingen in verband met corona zal er op 4 mei 2022 weer een fysieke dodenherdenking plaatsvinden bij het Internationaal Homomonument aan de Koekamp in Den Haag.

Op het grasveld naast de Koningstunnel worden weer honderden mensen verwacht. Samen zullen we stilstaan bij de offers voor onze vrijheid en gelijke rechten en in het bijzonder bij de vervolging en onderdrukking van LHBTIQ+ personen, wereldwijd, tijdens de Tweede Wereldoorlog en tot op de dag van vandaag. Dit jaar is het thema van der herdenking “Vrijheid in verbondenheid in internationaal perspectief”. Vanuit dat thema zal onder meer worden stilgestaan bij de actuele situatie in stad en wereld.

Het programma start 4 mei om 19:30. Bezoekers kunnen enkele toespraken verwachten, muzikale omlijsting en om acht uur twee minuten stilte, gevolgd door het Wilhelmus. Daarna zijn organisaties uitgenodigd om bloemen te leggen bij het monument en kunnen aanwezigen defileren langs het monument

Wethouder Arjen Kapteijns van Emancipatie zal namens de gemeente Den Haag aanwezig zijn. Voor het eerst zal er ook een live online uitzending worden verzorgd. Een gebaren tolk zal aanwezig zijn. De inhoud van het programma en sprekers worden nader bekendgemaakt. Wij danken de gemeente Den Haag voor het verlenen van de subsidie voor deze herdenking.

* UPDATE: programma 4 mei 2022 met link naar de live stream op 4 mei